Aantal doden door nieuwe coronavirus stijgt

Bron: telegraaf.nl

Datum: 28 januari 2020

PEKING –┬áHet aantal doden in China door de uitbraak van het nieuwe coronavirus is gestegen van 80 naar 106. Het aantal ge├»nfecteerden is toegenomen met bijna 1300 nieuwe gevallen. Dat hebben de Chinese autoriteiten dinsdag naar buiten gebracht. Daarmee komt het aantal mensen dat wereldwijd het virus onder de leden heeft uit op ruim 4.000.

Leerlingen van scholen en universiteiten in het Aziatische land blijven voorlopig thuis. Vanwege het Chinese nieuwjaar hebben ze vakantie en het ministerie van Onderwijs heeft geen datum aangegeven waarop het onderwijs weer wordt hervat.

Voor het eerst meldden de Chinese autoriteiten ook een dode als gevolg van een besmetting in de hoofdstad Peking. Buiten China zijn nog geen sterfgevallen door het virus gemeld. Op zes na waren alle sterfgevallen tot nu toe in de stad Wuhan.

De Verenigde Staten hebben een negatief reisadvies afgegeven voor heel China.

Ook Hongkong neemt meer maatregelen. Alle musea, stadions, bibliotheken en scholen zijn voorlopig dicht. De regering zelf blijft ook thuis, alleen mensen die gaan over Volksgezondheid werken door.