Gedurende mijn carrière binnen het internationale betalingsverkeer werd mij al snel duidelijk dat het voor u niet altijd even makkelijk is om internationale betaalopdrachten compleet en correct aan te leveren bij uw bankinstelling. Lastig, want uw geld zou maar “ergens” op de wereld zweven zonder dat u weet waarom en wat er aan gedaan kan worden! Daarnaast is de noodzaak van het gebruik van BIC, IBAN, Routingnummers, branchecodes en kosten BEN/SHARED/OUR niet altijd duidelijk terwijl die wel vergaande consequenties voor u kunnen hebben. 

Buiten de commerciële schade (uw leverancier zend u geen goederen) zijn er ook vaak hoge kosten aan verbonden aan het lokaliseren en (laten) corrigeren van betalingen die ergens in de keten vast zijn gelopen. Ook leggen steeds meer banken de lat hoger daar waar het gaat om het voorkomen van witwassen en tegen gaan van crimineel geld waar u als ondernemer niets mee te maken heeft.

Ook uw eigen facturering is van belang; heeft u gekozen voor facturering in Euro’s om uw winstmarges op voorhand goed in beeld te hebben of heeft u gekozen voor facturering in de valuta van het land van uw afnemer. Beide kan een juiste keuze zijn maar hier kunnen ook zo maar onwenselijke financiële verschillen optreden! (Bij een omzet van b.v. EUR1.000.000,00 Euro kan u makkelijk EUR 15.000,00 hebben laten liggen) Banken verdienen veel meer op deze zogenaamde “cross currency payments” of “wereld betalingen” dan aan provisie op de betalingen zelf.

Bij al deze keuzes kan ik u goed van dienst zijn!

Op uw verzoek analiseer ik uw huidige kosten voor internationaal betalingsverkeer en rapporteer de mogelijke alternatieven in een handig overzicht.

Ook de trainingen die ik voor MBO/HBO verzorg kunnen zonder problemen op maat toegesneden worden op uw medewerk(s)ers van de in- en verkoop afdeling maar ook op de medewerk(st)ers van de financiële afdeling.Informeert u eens vrijblijvend naar de mogelijkheden via mijn contactformulier en wie weet tot snel!