Federal Reserve waarschuwt voor gevolgen coronavirus voor economie

Bron: nu.nl

Datum: 10 februari 2020

Federal Reserve waarschuwt voor gevolgen coronavirus voor economie

Het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve (Fed), heeft vrijdag in een beleidsverslag aan het Amerikaans Congres gewaarschuwd voor de financiële risico’s van het nieuwe coronavirus voor de Amerikaanse en wereldeconomie.

De onrustige situatie in China die is ontstaan door de uitbraak van het coronavirus 2019-nCoV zou gevolgen kunnen hebben voor de staat van de wereldeconomie.

Volgens het beleidsverslag bevindt de Chinese financiële sector zich momenteel op glad ijs. China is na de Verenigde Staten de grootste economie ter wereld. Door de uitbraak zouden bedrijven mogelijk minder bereid zijn om financiële risico’s te nemen, wat de gehele wereldeconomie kan raken.

De Amerikaanse centrale bank liet verder weten ontwikkelingen op het gebied van het coronavirus nauw in de gaten te houden.

Ook de Volksbank van China, de Chinese centrale bank, liet zich recent uit over de gevolgen van de uitbraak voor de economie. Vrijdag kondigde die centrale bank aan dat het coronavirus slechts een tijdelijke ontwrichting van de economie zal veroorzaken.