Ik ben Joep van Kooten, 35 jaar werkzaam geweest in het internationale betalingsverkeer bij diverse banken. Begonnen bij de Rabobank waar ik o.a. een afdeling van 25 Fte in een aantal jaren kon terugbrengen naar 11 Fte zonder gedwongen ontslagen. Deels door automatiseren maar vooral door processen beter op elkaar aan te laten sluiten.

 Later ben ik werkzaam geweest bij CenE Bankiers waar ik het complete betaalproces opnieuw heb ingericht inclusief het Correspondent Banking stuk. Vooral training van (nieuwe) medewerk(st)ers was hierbij een belangrijk onderdeel. 

De volgende stap was om, na de overname door Van Lanschot, dezelfde uitdaging opnieuw aan te gaan. Hier was ik werkzaam in de productie van de gehele betaalketen, d.w.z. klantcontact, het proces begeleiden, efficiƫntie slagen maken, afdelingen samenvoegen, reconciliatie en later ook sanctie screening en AML. Daarnaast het correspondentennetwerk herstructureren en vanuit het gebruikersperspectief deelgenomen aan een project om het complete mainframe en de betaalapplicaties te vernieuwen.
Na mijn besluit om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging heb ik ook hier, deels klassikaal, medewerk(st)ers getraind. Focus hierbij is altijd geweest om geen trucjes te leren maar vooral de samenhang van casussen te zien en op basis van een compleet beeld beslissingen te nemen. Vanuit deze ervaringen zou ik graag kennis met u willen maken om samen te zien of ik voor uw instelling een toegevoegde waarde kan leveren in uw betaalproject of door analyse van uw huidige verwerking. Daarnaast heb ik vastgesteld dat training van medewerk(st)ers van financiƫle afdelingen, maar zeker ook studenten, op (delen van) dit complexe terrein mij veel energie geeft.

Ik hoop dat wij elkaar snel gaan ontmoeten!

Joep van Kooten 

Joep van Kooten